Diş Beyazlatma (Bleaching)
Diş Beyazlatma – Diş Beyazlatma Fiyatları
Dişlerinizi sağlıklı, parlak ve beyaz tutmak için fırçalama, diş ipi kullanma gibi günlük bakım yolları vardır. Eğer gülümsemenizde biraz ışıltı eksik veya eskiden daha sarı olduğu gibi hissediyorsanız, çaresiz değilsiniz. Diş beyazlatma hizmeti verdiğimiz hastanemizde lazer ve yüzeysel dokunuşlarla dişlerinizi kalıcı olarak ( dişlerinize bakmanız dahilinde ) 20 tona kadar diş beyazlatma tedavisi yapılmaktadır. Detaylı bilgiyi hasta danışmanlarımızdan alabilirsiniz. Meltem Kozmetik Diş Hekimliği bölümünün yaptığı araştırmalarda gülümseme konusunda insanların en çok arzuladığı şeyin, beyaz dişler olduğu ortaya çıktı. Türk Ortodonti Derneği ni araştıran hastalarında yaklaşık% 90′ ı aslında diş beyazlatma ile ilgili problemlerini çözmek için bilgiler almaya çalıştığı ortaya çıktı.
Diş beyazlatma hakkında merak ettikleriniz nelerdir ? Faydalı bilgileri öğrenin. İşte beyazlatma süreçleriyle ilgili en sık sorulan 5 soru ve cevapları.
Diş Rengim çok Sarı Değiştir mi ?
Evet eğer diş beyazlatma tedavisi yaptırmazsanız zamanla uyulması gereken kurallara ve yapmanız gereken bakımları yaparak dişlerinizi beyazlaştırabilirsiniz fakat parlak ve canlı görünümünü ancak diş hekiminizin diş beyazlatma müdahalesi ile çözüme kavuşturabilirsiniz.
Diş Renginizi Sarartan Durumlar
- Gıda ve İçecek
Kahve, çay ve kırmızı şarabın boyama ve diş rengini bozma sarartma değiştirme özelliği vardır. Peki bu içecekelerin ortak noktaları nedir ? Yoğun renk pigmentleri bulunan bu sıvı içecekler dişinizin beyaz dış kısmına yapışarak lekelere ve kalıcı renk bozukluklarına neden olur. Kullanılan sıvıların üzerine dişlerinizi fırçalamanız gerekmektedir. - Tütün Kullanımı
Tütünün içeriğinde bulunan iki kimyasal madde inatçı lekeleri oluşturur: Katran ve nikotin. Katran doğal siyah suda erimeyen ve temizlenmesi çok zor yapışkan bir maddedir. Nikotin ise renksizdir bir madde olmasına rağmen Oksijen ile karışınca sarımsı boyar bir maddeye dönüşür . Tütünü dişlerinizin düşmanıdır ve eğer kullanıyorsanız dişlerinize dahada bir özen göstermeniz gerekmektedir. - Yaş Faktörü
Diş mine tabakası zamanla fırçalama ve diğer deformasyonlar ile daha incelir ve alt kısımdaki koyu tabaka diş rengini dahada matlaştırır. - Darbele
Dışarıdan dişlerinize gelen darbe ve hasarlar yada fındık ceviz gibi sert maddeleri ısırmak suretiyle deforme olan dişlerin rengi sararır. Bu yüzden sert metal ve diğer maddeleri ağzınıza sokmamanız gerekmektedir. - İlaçlar
Dişinizin koyulaşmasında bazı antihistaminikler, antipsikotik ve yüksek tansiyon ilaçların yan etkisi olabilir. Tetrasiklin ve doksisiklin gibi antibiyotiklere maruz kalan genç çocuklarında daha sonra diş renginin değiştirebilir. Kemoterapi ve radyasyonda dişleri karartır.
Diş Nasıl Beyazlatılır ?
Diş beyazlatma 3 seansta gerçekleştirilen bir işlemdir. Beyazlatma önce ağartma maddeleri ile dişleri ağartma lekeleri parçalama aşamasında sonra dişleri parlatma ve sonrada diş beyazlatma ışığı kalıcılığı için lazer veya diğer yöntemlerle diş rengini stabil hale getirme aşamasıdır.
Beyazlatıcılar Tüm Dişler üzerinde mi?
Hayır, hangi o beyazlatıcılar renk her türlü düzeltmez olabilir, dişleri beyazlatmak için karar vermeden önce diş hekiminize konuşmak neden önemli.
Örneğin, sarı dişler muhtemelen çözülebilir fakat, kahverengi ve gri tonlu dişler de diş beyazlatma işlemi yanıt vermeyebilir. Beyazlatma porselen, kaplama, kron veya dolgularda işe yaramaz.
Dişlerimi Beyazlatmak için hangi yolu tercih etmeliyim ?
Dişlerinizi beyazlatmadan önce diş hekiminize danışın. Eğer bir aday iseniz, gülümsenizi tekrar ışıldatmak için diş beyazlatma yöntemleri vardır:
- Diş macunları ile Beyazlatma
Tüm diş macunlarında bulunan hafif yüzey aşındırıcılar leke çıkarmaya yardımcı olur. Bazı beyazlatıcı veya leke çıkarıcı diş macunlarında özel kimyasallar vardır. Fakat klinik ortamındakinin aksine sadece yüzeydeki lekeleri çıkarabilme özelliklerine sahiptirler, bu tip ürünler dişlerin rengini değiştirmez. - Diş doktoru eşliğinde klinik veya diş hastanesinde diş beyazlatma
Diş beyazlatma dişçide; Diş hekiminiz diş etleri için koruyucu jel yada diş etlerinizi korumak için bir lastik tampon uygulanacaktır. Beyazlatma kimyasaları daha sonra dişlere uygulanır. Daha sonra özel bir ışık yada lazer ışını ile işlem yapılarak beyazlatıcı maddenin etkisini artırmak ve parlaklığı sağlamak için kullanılır. - Evde Beyazlatma
Peroksit içeren jel veye dişlere yapışır bir beyazlatma diş beyazlatma cilası şeridi kullanabilirsiniz. Ağartıcı maddeyi diş hekiminizin kliniğinde kullanmanıza göre maliyetin daha düşüktür. Fakat riskli ve kanserojen bir işlemdir. Profesyonel değilseniz önerilmez. Sadece dişinizi beyazlatır, parlatmaz.
Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Var mı ?
Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi ?
Diş beyazlatıcı kullandıktan sonra diş hassasiyeti yaşayan bazı insanlar ile karşılaşabilirsiniz. Bazı durumlarda peroksit dişin iç tabakasına nufuz eder ve diş siniri tahriş olur yada diş beyazlatma jeli zararları ortaya çıkabilir. Çoğu durumda duyarlılığı geçicidir. Genellikle tedaviye gerek kalmadan kendi kendine iyileşir. Ayrıca evde kendi kendine denenen diş beyazlatıcı kimyasalların diş minesi veya diş etlerine zarar verdiği gözlemlenmiştir.
Diş beyazlatma işlemi ücretleri ne kadar ?
Diş beyazlatma maliyeti düşük olan bir gidere sahiptir. Diş Beyazlatma fiyatlarını yazmak yasa gereği yasak olduğu için iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.