0 (551) 010 22 05 <> 0 (553) 052 66 48

info@dentistaadsp.com

İmplant Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

İmplant Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler:

İmplant,küçük titanyum vidalardır. Lokal anesteziyle yapılan operasyonlarla bu vidalar çene kemiğine yerleştirilmektedir. Yerleştirilen bu vidalar çene kemiğine kaynayarak yapay diş kökleri elde edilmektedir. İmplant tedavisinin başarı oranları çok yüksektir  ve hastaların korktuğu gibi zor bir operasyon değildir. Doğru bir tedavi yöntemiyle başarı oranı %90-95 oranlarındadır.

KİMLER İMPLANT YAPTIRABİLİR?

Karaciğer ve böbrek rahatızlıkları olan, Ciddi kalp ve damar bozukluğu olan, Kan hastalığı (hemofili, lösemi v.b.) hastası, Kemoterapi veya çene kemiğine radyoterapi uygulaması gören, Bağışıklık sistemi bozukluğu yaşayan, Alkol bağımlılığı olan hastalar ve kemik gelişimini tamamlamamış kişilerde de implant diş tedavisi uygun değildir. Uzman hekimin değerlendirmeleri sonucu uygun görülen herkes implant tedavisi yaptırabilir. Sağlıklı bir şekilde çiğneyebilmek, yeme içmeden tad almak isteyen, damak tadına kavuşmak isteyen, estetik bir şekilde gülümsemek isteyenler, eksik bir diş için sağlam dişlerini kestirmek yerine yeni sağlıklı bir diş isteyen herkes implant diş tedavisi görebilir. Başarılı bir implanttedavisi için hastanın çene kemiğinin uygun olması gerekmektedir. Teknolojiden faydalanarak yeni teknik ve malzemelerle eksik olan kemik tamamlanarak bir çok hasta implantlarla gerçek dişlere sahip olabiliyor.

İmplant tedavisi nasıl yapılmaktadır?

İmplant lokal anesteziyle yapılan bir operasyondur.Başlıca iki tedavi yöntemi bulunmaktadır; Birincisi, implantı yerleştirdikten sonra 3-6 ay bekleyerek üzerine protez veya porselen kron yapılmaktadır İkinci tedavi yönteminde ise kemik yapısı uygun olan hastalara hemen protez veya kronlar takılmaktadır. Kemikler uygunsa orjinal dişler gibi sabit bir protez yapılmaktadır.Tekbir bir diş vrya tüm çeneye implant uygulanabilmektedir. Bu tedavide en önemli olay yandaki sağlıklı dişlerin kesilmemesidir..

Hastanın kemik kaybı çok fazla ve hiç dişi yoksa, iki yada dört implantla takıp çıkarılan protezlere tutuculuk sağlanabilmektedir. İmplantla protezin içindeki parça birbirine bağlanmaktadır. Takıp çıkarılabilen, ağızda oynama yapmayan protezler yapılarak hastaların rahat konuşma ve kendi dişleri gibi ısırarak yemek yeme imkanı sağlanmaktadır.

Kalitesiz implanta dikkat

Diş kayıpları insanları fiziksel ve psikolojik olarak etkilemektedir. İmplant tedavisiyle eksik dişin yerine yeni diş takıldığından diş tedavileri arasında çok tercih edilen bir yöntemdir. Çok sayıda firmanın implant imalat ettiğini, bunların arasında kaliteli olanlarda var ama bir o kadarda kalitesiz implantlar da var. Kalitesiz implantlar sağlığı etkiediği gibi ekonomiyi de etkilemektedir. Kalitesiz implantlar çene kemiğine tutunamayabiliyor. Bu da çene kemiğinde enfeksiyon oluşmasına neden olmaktadır.